browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

KERST-AKTIE 2013 GROOT SUCCES…

Posted by on 2 oktober 2014

Afgelopen zaterdag was het dan zover, en konden wij de vele mooie bedragen bij elkaar tellen die wij dit jaar mochten ontvangen op onze bankrekening, vanwege de jaarlijkse “Kerst-Aktie” voor het Sithand’Izingane Care Project. Dit jaar was het voor het eerst om dit te doen via onze stichting. Afgelopen jaar opgericht en eigenlijk tot nu toe al een groot succes. Dit jaar was het doel het samenstellen van een aantal Spelkisten voor de kinderen, die worden ingezet bij het uitdelen van de warme maaltijden in Ext.8. De spelkisten worden gebruikt na de maaltijd om activiteiten te doen met de kinderen. De inhoud van de kisten zal bestaan uit sport- en spelmaterialen, puzzels, springtouw, etc. De fieldworkers en de kinderen hadden deze kisten op de wensenlijst gezet, en wij zullen er voor zorgen dat een aantal van deze kisten gerealiseerd worden. We hebben echter dankzij de vele fantastische en gulle bijdragen zelfs nog geld over, en met ieders goedvinden laten we dat voorlopig nog even op de rekening staan van de stichting totdat er vanuit het project een concrete wens komt die wij dan kunnen realiseren. Wij zijn hierover met Sr. Mary in gesprek om een goede bestemming te vinden voor dit toch niet bepaald kleine rest-bedrag. Wanneer we het geld in zijn geheel zouden overmaken, gaat het waarschijnlijk op aan alledaagse kosten en dat is niet de bedoeling van onze kerst-actie. De 750 kinderen zijn het hoofddoel van onze jaarlijkse actie. Zij moeten er uiteindelijk van profiteren.

De opbrengst van dit jaar is wederom geweldig en wij zijn er enorm blij mee. Het goede nieuws is ook nog eens dat door de lage stand van de SA Rand wij meer omzet halen uit de euros. In totaal brachten de donaties het mooie bedrag van  € 2196,- bij elkaar, en dat is omgerekend via de Nederlandsche Bank vreemde valuta calculator het mooie bedrag van: ZAR 33.158,88
Daar worden wij als bestuur in ieder geval heel stil van, en als Maarten deze week het bedrag symbolisch kan overhandigen aan Sr. Mary Tuck en Thembi zal hij namens alle donateurs de knuffels in ontvangst nemen. Dat is dan weer het mooie van werken in het project en van deze actie dat de waardering voor wat de donateurs met z’n allen bij elkaar brengen enorm groot is. Wij zijn alleen het doorgeefluik.
Zonder onze sponsors en zonder onze vrienden, kan het project niet bestaan.
Binnenkort zal er vanuit het project ook nog een brief richting donateurs gaan, echter vanwege een staking bij SA-Post office neemt Maarten die brieven eind Februari mee naar NL en worden ze van daaruit verstuurd. Anders komen ze namelijk helemaal nooit bij onze donateurs aan.

Comments are closed.