browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

VRIJWILLIGERS IN HET PROJECT

Posted by on 14 juli 2014

Twee weken geleden arriveerden Sjors & Sam Ruijters in het Sithand’Izingane Care Project om hun 4-weken vrijwilligers werk-vakantie te gaan doorbrengen. Beiden arriveerden op zondagmorgen in Johannesburg. Omdat het project (nog) geen eigen bruikbare accommodatie heeft, slapen beiden de komende tijd in de Melville Backpackers. Melville is de studentenwijk in Johannesburg en het is een erg levendige en gezellige wijk.

De vrijwilligers trip wordt georganiseerd door onze partner Sisiza-Ukusiza, het bedrijf van Maarten (onze voorzitter) en Anke (bestuurslid) in Zd. Afrika, en wordt ondersteund door onze stichting Abantwane Belanga.

De komende 4 weken zijn Sjors en Sam te vinden in de keuken; de tuin en tijdens de na-schoolse opvang, maar daarnaast hebben we ook al trips naar Johannesburg en natuurlijk naar Pilanesberg Nature Reserve gemaakt om de “Big Five” te spotten. Afgelopen zaterdag waren we te vinden in Hillbrow en Ponte Towers. Voor veel mensen in eerste instantie een zgn. No-Go area, maar we hebben nu gezien, dat dit allemaal verhalen zijn die niet kloppen met de werkelijkheid. Komende dagen werken Sjors en Sam ook samen met de Fieldworkers en komende week gaan ze mee naar de Kwathema Township, om daar van nabij te zien welk werk de fieldworkers verrichten.

Sjors en Sam houden tijdens hun trip ook een Weblog bij die dagelijks wordt aangevuld met hn ervaringen en belevenissen in het project. De verhalen zijn te lezen op avontuurlijkafrika.blogspot.com

Mensen die meer informatie willen hebben over de mogelijkheden om vrijwilligerswerk te doen in het project, of om voor korte of lange tijd in het project aan de slag te gaan vanuit studie; stage of anderszins kunnen contact opnemen met maarten@sisiza-ukusiza.com

   

Comments are closed.