browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

GLOBAL EXPLORATION BEZOEKT SITHAND’IZINGANE

Posted by on 1 september 2015

In Juli en Augustus 2015 werd het Sithand’Izingane project bezocht door GLOBAL EXPLORATION – Nederland. Twee scholen uit Limburg te weten Stella Maris uit Maastricht en Bernardinus college uit Heerlen, kwamen een aantal dagen naar het project om in het kader van hun Wereldburgerschap een aantal activiteiten te ontplooien. Een van de leerlingen heeft een mooie brief gestuurd en deze willen wij graag met onze lezers delen.

….. Mijn naam is Fleur Borghans en ik heb deze zomer met Global Exploration een reis gemaakt naar Zuid-Afrika. Hier hebben we verschillende projecten bezocht. Een daarvan was het Sithand’Izingane care project in Johannesburg. Dit was het eerste project dat we bezochten dus ik was erg benieuwd wat me te wachten stond. Na een lange vlucht kwamen we ’s avonds laat aan bij het Sithand’Izingane care project. Hier werden we voorgesteld aan Maarten, een van de medewerkers bij het project, en aan zijn vrouw Anke. Maarten is naast vrijwilliger bij het project, contactpersoon van Global Exploration. Verder zijn Anke en Maarten, samen met Miran en Ronald uit Ulestraten, mede oprichters van Stichting Abantwane Belanga die het Sithand’Izingane care project ondersteunt. Maarten en Anke vertelden ons uitgebreid over het project en wat het inhoud.

De volgende dag moesten we al vroeg het bed uit. Omdat alle kinderen vakantie hadden en dus geen school kwamen ze vroeg in de ochtend al naar het project. Zo rond 8 uur begon het terrein vol te stromen met kinderen. De eerste paar minuutjes was het voor zowel de kinderen als onze Global groep allemaal nog een beetje spannend maar al snel brak het ijs. We werden hartelijk verwelkomd met verschillende dansen, liedjes en gebeden. We hebben de hele dag spelletjes gespeeld, dansjes gedaan en gezongen. Alle kinderen waren super lief, enthousiast en ze deden niets liever dan de hele dag gezellig aan je hangen en met je spelen. Kortom de eerste dag was al een groot succes!

De daarop volgende dagen was het tijd om de handen uit de mouwen te steken! Ons Let’s work project bestond hier uit het schuren, schoonmaken en schilderen van de omheining van het terrein. Ook dit was erg leuk om te doen; de zon scheen lekker, we hadden boxjes voor muziek meegenomen en de teamspirit zat er goed in. Na ongeveer 3 dagen zat ons deel van het schilderwerk erop. Het andere deel zou gedaan worden door het Bernardinus College die de week erop naar het project zou komen.

Naast het Let’s work project zijn er ook nog een heleboel andere leuke activiteiten geweest. We hadden een voetbalwedstrijd georganiseerd (Nederland – Zuid-Afrika), er werden kinderen geschminkt, ballondieren gemaakt, we hebben een wandeling door de townships gemaakt en ook hebben we nog een traditionele Afrikaanse dans gezien.

Kortom, ik heb het heel erg naar mijn zin gehad en ik vind het echt geweldig om te zien wat voor ontzettend goed werk Sithand’Izingane care project doet!………..

2image     image

Comments are closed.