browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

KERST ACTIE 2015 GROOT SUCCES

Posted by on 10 februari 2016

Net als afgelopen jaar hebben we ook in 2015 weer een Kerst actie georganiseerd. Vrienden, familie, collega’s, oud-vrijwilligers, vrienden van de stichting en het project kregen allemaal een aantal berichten mbt onze jaarlijks actie. Het accent zou dit jaar liggen bij onderhoud maar ook bij het plan van het Sithand’Izingane project om een eigen evenementen hal een zgn. BHOMA te bouwen. Als stichting willen wij daaraan graag aan bijdragen, in de vorm van financiĆ«n, maar ook in de vorm van preparatie van de technische tekeningen, subsidie aanvragen, en evt straks zelfs tijdens het bouwproces.

Na een aantal berichten over de plannen, kwamen de eerste leuke reacties op onze kerst actie maar ook een aantal donaties binnen, en ook via de website van GeefGratis.nl kwamen een aantal spontane donaties binnen. Zo af en toe kwam er via onze penningmeester weer een berichtje, dat er iemand wilde sponsoren en hoe ze dat dan konden overmaken op onze rekening. Nu naar een 2-tal maanden is de teller gestopt op een prachtig mooi bedrag, dat we dankzij de zwakke positie van de SA munteenheid Rand kunnen omzetten in een prachtig mooie donatie in de richting van het bouwplan.

We hebben met het project afgesproken dat wij dit bedrag voorlopig nog even op onze rekening laten staan, totdat het moment daar is, dat we het geld kunnen inzetten om de bouw te starten. We zijn met het project in overleg over de voortgang en binnenkort komt het bestuur van het project met de naam van de “Bouw-coordinator” die het hele proces gaat leiden.

De BHOMA zal straks plaats bieden aan ca. 400 kinderen en zal ook een klein podium hebben waarop we dan onze presentaties kunnen doen. De BHOMA is de eerste stap van een aantal nieuwbouwplannen die het bestuur van het project graag wil realiseren de komende jaren.

Het uiteindelijke bedrag dat we namens onze sponsors en donateurs kunnen bijschrijven op de rekening van het project is:

EUR 1775 en in omgerekend wordt dat ZAR 32021,75

We zijn als stichting enorm blij en dankbaar dat er zoveel mensen zijn die het werk dat wij doen voor het project willen ondersteunen. Het is mooi om te ervaren dat het werk van het project leeft bij onze vrienden, familie, kennissen en collega’s en dat biedt goede hoop voor de toekomst.

Namens het bestuur van Abantwane Belanga willen wij dan ook iedereen bedanken die een bijdrage heeft geleverd aan het totstandkomen van het uiteindelijke sponsor bedrag en daarmee aan de totstandkoming van de BHOMA in 2016 – 2017.

Comments are closed.