browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Donatie St. Franciscus school goed ontvangen

Posted by on 19 april 2016

Op 29 Maart j.l. waren Ronald en Miran Pluimakers van Sg Abantwane Belanga bij het Sithand’Izingane Care project op bezoek. Niet zomaar een gezellig bezoek maar een bezoek met een doel. Beiden waren in het project om namens de St. Franciscus school in Bunde een cheque te overhandigen die zij een aantal dagen daarvoor hadden gekregen van de leerlingen van de school.

Het tweede cadeau dat Ronald en Miran hadden meegebracht was een stapel borden en mokken voor limonade en warme drank. Dit was een lang gekoesterde wens van de keuken, omdat de huidige borden versleten waren en vernieuwd moesten worden. Namens de stichting en namens de klanten van Kapsalon Miran konden wij deze wens in vervulling laten gaan. 300 fleurige borden; 300 fleurige mokken worden nu iedere dag gebruikt voor de kinderen tijdens het uitdelen van de maaltijden.

De cheque ter waarde van 2000 euro oftewel ZAR 35000,- werd overhandigt aan Sr. Mary Tuck – oprichter van het project en Thembi Aphane – project manager van Sithand’Izingane. En zoals dat in het project nou eenmaal de traditie is, werd ook deze overhandiging weer een feestje met muziek, zang, dans en een aantal mooie toespraken door de kinderen en door Thembi Aphane.

Het geld dat is opgehaald door de leerlingen van St. Franciscus wordt ingezet t.b.v. de nieuwbouw van een grote overkapping (BOMA), en in overleg met het management wordt een deel ook ingezet om een aantal kosten voor dringend onderhoud te kunnen betalen.

Namens alle kinderen en het management van Sithand’Izingane wordt iedereen hartelijk bedankt voor de prachtige donatie. De nieuwbouw is ondertussen gestart en de eerste voorbereidende werkzaamheden zijn afgelopen week van start gegaan.

     

Comments are closed.