browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

DE LAATSTE NIEUWTJES….

Posted by on 29 september 2017

Er is de afgelopen tijd weer veel gebeurd, en we zullen in dit nieuwsitem de gebeurtenissen op een rijtje zetten:

BOUW ACTIVITEITEN: De afgelopen maanden zijn wij samen met het Sithand’Izingane project druk op zoek geweest naar sponsoren voor de aanleg van de betonnen vloer onder de grote overkapping. Met name uit internationale hoek kwamen de positieve geluiden en mede dankzij GLOBAL Exploration / Wilde Ganzen NL en ook dankzij de Dominican Congregation in Duitsland, konden wij het benodigde bedrag bij elkaar leggen. Dit bedrag zorgt er zelfs voor dat niet alleen de vloer, maar ook de ruwbouw van het klaslokaal kan worden gerealiseerd. Onze stichting heeft afgelopen jaar al een groot deel van de bouw voor zijn rekening genomen en wij zijn dan ook zeer verheugd met de steun uit Duitsland en Nederland. Afgelopen week (25 Sept.) is begonnen met het graven van de fundering en de voorbereidingen voor het storten van de vloer en de bouw van het klaslokaal dat zal gaan dienen als Youth Centre van het project.  De 3e fase van het bouwproject betreft de bouw van een klein podium voor onze evenementen, en afwerking van het klaslokaal, zoals  aanleg van verlichting en electriciteit, plafond, dakgoten en regenpijpen, en afwerking vd vloer.

DEKEN AKTIE: Afgelopen July hadden wij in het project bezoek van Mw. Karin Jordens van RoyalHaskoningDHV – Nederland. Karin kent het project al een poosje, en Maarten had met haar tijdens een eerder bezoek de afspraak gemaakt dat zij een wandeling zouden maken door de omliggende township, samen met een van onze fieldworkers. Op weg naar het project kwamen een aantal onderwerpen ter sprake en ook de koude nachten en winter in Afrika. Onze gast startte daarop in de auto een WhatsApp actie, en vroeg aan collega’s en vrienden in NL of zij haar misschien konden helpen met de aanschaf van een aantal dekens voor de kinderen van het project. Social Media op en top, en binnen no-time lag er een behoorlijk bedrag op tafel. Aan het einde van het bezoek hebben we een skype meeting opgezet met iedereen die had gedoneerd en daar werd dan ook de eindstand bekend gemaakt. De WhatsApp actie bracht uiteindelijk zo’n 900 euro bij elkaar. Het bedrag is beschikbaar gesteld aan Abantwane Belanga zodat we er voor konden zorgen dat de gehele opbrengst besteed zou worden aan de dekens.

WORTEL36 – Klusjesmannen: Niet meteen een naam die heel bekend is, maar het is de werktitel voor Ronald, Johan, Hugo, Remy, Janou en Wesley uit Ulestraten. Ronald is onze penningmeester en de andere mannen zijn vrienden en hun zonen. De vaders zijn hele goede vrienden en samen met de zonen was het idee ontstaan om samen naar het project te reizen om daar 3 weken lang te gaan klussen. Zo gezegd zo gedaan en in July stonden de mannen op de stoep bij Sithand’Izingane. In korte tijd en met enorm veel energie en plezier zijn er een hoop klussen verricht waaronder de verbouw van de bestuurskamer; nieuwe kranen; nieuwe wc brillen; verlichting; plafonds; deuren ingehangen; wasbakken aangepast; lekkages opgelost enz enz. Tijdens de werkzaamheden werd n.a.v de eerder genoemde deken actie een aanvullende actie ondernomen en ook WORTEL36 kwam uiteindelijk met een enorm mooi bedrag om de hoek.

In totaal konden we na beide spontane acties 2345 euro bijschrijven op de rekening van de stichting voor de aanschaf van zo’n 90 dekens voor onze kinderen.

Comments are closed.